iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Наводнения на ул. "Търговска"

Търговски обекти и мазета на жилищни блокове се наводниха от дъжда на улица „Търговска". Според потърпевши причината е в малкия дебит на канализацията там.
 
Канализацията на главната улица в Перник е положена от преди половин век. Проектирана е така, че да поема отпадните води от домакинствата, обитавали къщите през онова време. С годините обаче улицата се е пренаселила. Открити са много магазини, заведения за хранене, офиси, а канализацията си е останала същата. Тръбите били с голямо съпротивление и по тях полепвали тиня и други отпадъци. През есента, когато е листопадът, шахтите на канализацията се пълнели с шума от дърветата и така пропускливостта намалявала съвсем.
 
Румен Станимиров притежава търговси обект, който се намира в най-ниската точка на улицата. Той твърди, че почти при всеки дъжд заведението му се затлачва и търпи големи загуби. Така беше и днес. На място бе извикана техника от „ВиК" и работниците на дружеството се заеха с отпушването на канализацията. Уместно е веднъж в месеца да се прави продухване на канализационната тръба, каза Станимиров, макар че това едва ли ще доведе до решаването на проблема. Жалко, че преди няколко години, когато „Търговска" бе ремонтирана, никой не включил в проекта и изграждането на нова канализация, съжаляват потърпевшите.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.