iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


2 медийни награди - една на кмета и една на перничани

В празничния за Перник ден, когато мощите на Св. Иван Рилски озариха Перник, от общината направиха едно очаквано за мнозина театро, каквото е заиграването  с журналистическата гилдия в града.
 
Случайно или не, това се случва в момент, когато наяве излизат факти за тоталитарното отношение на ръководството на община Перник към собствените му служители и пернишките новинари, изразено в заповедта на кмета Янакиева относно политиката на медийно затъмнение и ограничаване свободата на словото в общината.
 
Още по-интересен е фактът, че наградената за "принос в публицистиката" от Росица Янакиева медия беше определена за победител от гласовете на перничани  за "Най-зависима пернишка медия", в анкетата която публикувахме. Там въпросната телевизия дели близки проценти във върха на общественото недоверие с миналогодишния победител в класацията на домашните, пардон - медийните любимци на кмета - сайтът "за Перник".
 
Изглежда логично, в град като Перник, в който новини като тези за скандално продадени имоти на десетократно по-ниски цени от реалните им стойности, за манипулирани обществени поръчки, за източване на пари от общинския бюджет, новини който не могат да бъдат видяни в никое друго новинарско издание освен в  iPernik.com, награди за публицистика от община Перник да получават издания, които смирено поднасят онова, което хората, облечени с власт, искат да чуят, не онова, което е близко до проблемите и потребностите на перничани.
 
Ние обаче не сме свикнали да слугуваме някому, защото стойността на кметските хвалби, идва и отминава с бързината на изчерпването на неговия мандат, а уважението на хората от добре свършената работа не може да бъде облечено в плакети и грамоти.
 
Не прави и уважение да се делят медиите на "кметски" и чужди, на заслужили и не-заслужили. Най-малкото , защото обществото вижда прекрасно кой кому служи . А обществото не прави това по конюнктурни причини, а по собственото си усмотрение.
 
Екипът на агенция "iPernik.com" честити на въпросната медия двете високи оценки - тази на кмета за "принос в публицистиката" и оценката на перничани за зависимо и манипулирано информационно съдържание.
 
И за да не бъдем обвинени в черногледство, ето и един виц по темата:

Включва се в ефир зрител на пернишка телевизия и пита водещия:
- Добър ден, бих желал да ви попитам, слоновете летят ли?- Не, не летят - отвърнал водещият.- Ама вчера кметът Янакиева заяви в новините, че могат да летят...- Е....по принцип те могат да летят, ама много, много ниско - отвърнал водещият.
 
 
Христиан Даскалов

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.