iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Стандарт" мести Студентски град в Перник

"Стандарт" мести Студентски град в Перник

"Перник е на път да се превърне в академичен град, преди да се сдобие със свой ВУЗ", пише в любопитна, макар и не дотам реална статия в днешния брой на в-к "Стандарт".
 
Според изданието, академични младежи масово наемат жилища под наем в кв. "Изток". Вече имало и сделки и за апартаменти в централната част, които също са два пъти по-евтини от тези в столичния кв. "Дървеница". Преселението на Студентски град в Перник започнало от този септември, категорични са в "Стандарт".
 
Такова "преселение" обаче все още не се забелязва в града ни, а основната причина за това е далеч по-вълнуващият нощен живот в столицата, който привлича млади хора в обратната на Перник посока - София. Едва ли столичните студенти ще останат очаровани от нощния час за повечето заведения в града, нещо което е обегнало на репортерите от националния всекидневник.
 
Факт е обаче, че най-евтините гарсониери, които агенциите за недвижими имоти предлагат в "студентската" част на София, са 400 лева на месец. Двустайните жилища пък стигат до 500 евро. По-евтин дом може да се намери само в крайните квартали на столицата, но пътуването с градския транспорт отнема около час на ден, докато в Перник апартаментите са на двойно по-ниски цени.
 
На снимката: Типична вечер в заведение в "Студентски град"

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.