iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Президентът изригна с "умозаключения" в Перник

Президентът изригна с "умозаключения" в Перник

Интересен анализ на посещението на президента Георги Първанов в Перник прави журналистът Евгени Петров. Освен за протоколните срещи в града, за които може да прочетете във вечерният обзор на събитията от деня в iPernik.com, държавният главаизползва посещението си, за да обсипе медийното пространство с обстоен политически анализ на обстановката в държавата.
 
Забелязахте ли, че в Перник президентът Първанов се събуди от леката политическа дрямка, която го бе налегнала през последния месец? Той изказа "некои" съображения по доста въпроси, които определено не са му работа.
 
Ден след конгреса на БСП и след паметното интервю, в което Бойко Борисов поразпита Цветанка Ризова (за резил на занаята), Първанов отново напомни, че не е и не иска да бъде протоколния фигурант, каквато роля му отрежда родната Конституция.
 
Както се оказа президентът нахокал "некои" министри и най-вече един от тях - Дянков. Същия Дянков, който се изказа за части от икономическия доклад (до) (за) президента като малоумни.
 
Което отново трябва да напомни на червения електорат каква лидерска резерва има пред себе си в лицето на държавния глава. Особено, когато вместо мъжество и решителност на делегатите-бесепари им се предлага отново реформа с екипа на меката китка.
 
След икономическата, сега президентът има и концепция и екип за националната сигурност. Изобщо навсякъде, ако ви прави впечатление Първанов има или сформира екипи.
 
Икономическият беше от 38 души, за този тепърва ще разберем. Такъв екип препоръча и на БСП, за да могат да преодолеят кризата. Бащата на нацията не подмина със съвети и съдебната власт, за която обаче още няма екип.
 
Всичко това се прави заради позадрямалия имидж на президента през последните месеци. Първанов продължава да се опитва да бъде както алтернатива на правителството на ГЕРБ, така и възможния лидерски изход след 2 години от най-дълбоката криза, която обхвана соцпартията през последните 20 години.
 
Президентът обръща слогъна на Петър Стоянов от „Той е!" в „Аз съм!". В което, разбира се няма нищо лошо. Особено, ако се играе в тандем с Ахмед Доган, който Бойко Борисов определи като „коварен" противник. И сигурно има право.
 
Президентът се поразбуди само за да каже, че всъщност никога не е заспивал и че никоя власт не му е чужда. Просто се напомня, че е логично някой с компетенциите, опита и екипите от „Дондуков 2" да се заеме с реформирането на една столетна и национална партия вместо едно зайче, измъкнато от собствения му ръкав.
 
А това, че политическата ни система е скапана си го знаем отдавна. Не знам обаче, дали голяма част от онези псевдо партии с по един файтон хора, за които говори президентът, не са под крилото на Коалиция за България и то от времето на Първанов. Още веднъж „Добр'утро"!
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.