iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Историческа беседа изнесе депутатът Димитър Колев

Димитър Колев цитира поезията на Иван Вазов и Петко Славейков в историческа беседа за развитието на Перник, която изнесе по случай празника на Перник. Неговото 10 минутно слово си съперничеше с президентските новогодишни обръщения по тържественост и заряд.
 
"Не остана ратна сила, непобита, неразбита. Освен Кракра от Перника, от Перника бяла града...", с патетичен глас Колев се обърна към перничани.
 
Депутатът от РЗС изтъкна приносът на успехите в енергетиката, минната промишленост, спорта и културата за развитието на нашия град през годините.
 
"Искам да изразя своята признателност и благодарност към хилядите пернишки миньори, машиностроители, металурзи, строители, лекари, учители, художници, архитекти, актьори които неуморно работят за настоящето и бъдещето на града. Тези които със знанията, уменията, с труда си изградиха един град с европейски облик. Благодарение на тях Перник е духовно, културно средище. Той беше избран за център на европейските карнавални градове.", отбеляза Колев.
 
"Град Перник трябва да получи своя нов шанс, благодарение на добре подготвените си  инфраструктура и кадри, които могат да се реализират в нови производствени дейности.", продължи депутатът, отбелязвайки, че политическата класа е отговорна пред своите избиратели и трябва да работи за тях.
 
"Нека духът, който е в нас, ни помогне да се борим за по-добри времена, за по-добро бъдеще на този град. Отговорността на всички нас, които сме се събрали днес е отговорността да поведем Перник към бъдещето, такъв какъвто са ни го завещали нашите деди - свободолюбив, независим, смел, отговорен. Пожелавам на всички перничани и на тези, които празнуват с нас, да се чувстват уютно в родния ни град и да отнесат със себе си частичка обич от Перник. Да сме живи и здрави и Бог да ни закриля. Честит празник, скъпи съграждани!", завърши депутатът.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.