iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишка връзка в домакинствата на мача Топалов - Ананд

Председателят на Българската федерация по шахмат, перничанинът Стефан Сергиев, водеше българската делегация на преговорите в Калитея, където се реши домакинството на мача за световната титла между Веселин Топалов и Вишванатан Ананд, пише електронното издание "Добрите новини".
 
Офертата на Българската федерация по шахмат бе за 3 млн. евро, от които 2 млн. за награден фонд. От българската страна освен Сергиев участваха още мениджърът на Топалов Силвио Данаилов и председателят на инициативния комитет Мартин Батков. Дуелът между сегашния първенец на планетата Ананд и претендента Топалов, водач в световната ранглиста, трябва да определи новия шахматен крал.
 
Двамата ще изиграят 12 партии помежду си. При равенство победителят ще бъде определен след тайбрек, който предвижда 4 партии бърз шах. Освен България, още Сингапур и Турция представиха оферти за организиране на финала. Българската оферта бе придружена с писмо от министър-председателя на България Бойко Борисов, с което той гарантира финансирането и организирането на мача.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.