iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Синът на Драгановеца го наследи в бизнеса с дрога

Наследникът на подземния бос убил свой приятел при нещастен инцидент
 
Светослав, първородният син на пернишкия бандит Стоян Кръстев - Драгановеца, е наследил татко си в бизнеса с дрога. Този слух усилено се разпространява в Перник от няколко месеца насам, пише таблоидът "Шок" в публикация от днес.
 
Според градската легенда, откакто Драгановеца е в пандиза, делата му се движат от 23-годишния Слави. Буйният младеж кръстосва между Перник и Радомир в компанията на няколко здравеняци. Казват, че бандита на Малкия Драгановец се занимавала с разнороден бизнес - търгувала с амфетамин и кокаин, давала пари срещу лихва и участвала в схеми за продажба на автомобили със съмнителни документи.
 
Преди няколко месеца Светослав е бил разследван от полицията след сигнал, подаден от управата на затвора в Бобов дол. Според този сигнал Драгановеца опитвал да организира схема за търговия с дрога сред лишените от свобода. „Къртица" на Стоян Кръстев от полицията обаче предупредила навреме бандата и Светослав се отдръпнал за известно време от дрогата. Наследникът на Драгановеца е с бурно минало, подобно на баща си. Още като тийнейджър Светослав е бил изключен от училището в Перник, след като системно тероризирал съученици и учители. На 20 години младежът участва в отвличането на фолкпевицата Тони Дачева заедно с баща си и чичо си Кръстьо. Тогава Малкия Драгановец заключи изпълнителката в семейния хотел „Райски кът" в радомирското село Лобуш, тъй като тя не искала да пее на ухо на баща му. Съдът обаче оневини Светослав, тъй като той изпълнявал разпореждания на татко си. Наскоро Стоян Кръстев обясни в интервю пред седмичника „Уикенд", че инцидентът с Тони Дачева е недоразумение и че е използван от властите, за да се саморазправят с него.
 
Най-неприятният епизод в живота на Малкия Драгановец е мистериозната смърт в язовира на неговия приятел Даниел. През 2007 г. младежът се удави в язовира Пчелина след злополучна игра със Светослав Кръстев. Наследникът на Драгановеца вързал с въже авера си и го возел екстремно на джет. Моторът обаче се обърнал и момчето се удавило, а инцидентът бил регистриран като нещастен случай и не било повдигнато обвинение за смърт, причинена по непредпазливост.
 
Поради тази причина семейството на загиналото момче организирало отмъщение - била подпалена механата край язовира, която е собственост на Стоян Кръстев.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.