iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нов вид измама плъзна в Пернишко

Нов вид измама е на път да се появи на "пазара" на престъпността. Това съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов.
 
По данни на жители на селата от региона, неизвестни лица са се представяли за служители на мобилните оператори. Измамниците са използвали разпространената в публичното пространство информация, че собствениците на предплатени SIM карти трябва да ги регистрират в офисите на операторите с конкретни лични данни. Идвайки на място, мнимите представители на джиесем операторите са заявявали, че спестяват разкарване на хората до градовете, но в замяна на това са искали различни парични суми за услугата, информира агенция Фокус.
 
От полицията отново напомнят на гражданите да не се доверяват на непознати и да не предоставят личните си данни и каквато и да било информация за самите тях или техни близки. При най-малките съмнения за измами, да се обаждат на познатите телефони 166, 112 или в най-близкото Районно управление на МВР. Когато непознатите се движат с автомобили, е добре гражданите да записват регистрационните им номера, които да се съобщят на полицията.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.