iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Здравей България" свали от ефир репортаж за терора на шивашки цех

Сутрешното предаване на "Нова телевизия" - "Здравей България" свали анонсирания преди това материал за наглия шивашки цех, който денонощно тормози жителите на блок в кв. "Твърди ливади".
 
От телевизионното предаване изглежда си наложиха автоцензура след проверка на случая в община Перник. Наш репортер се свърза с екип на "Здравей България", но от там не пожелаха да коментират случая.
 
Както вече ви информирахме, три години 12 семейства са подложени на системен тормоз от тракащите от сутрин до вечер машини. Заради невъзможното съжителство някои от собствениците на апартаменти вече са се преместили да живеят другаде. Останалите обмислят да продават жилищата си.
 
Измамиха ни по най-елементарния начин и сега няма как да защитим правата си, освен чрез съда разказват съседите, но не си представят как ще продължават да живеят, докато се точат делата по инстанции на различни нива. Водени от добронамереност и състрадание, преди три години те паднали в капана на млада жена, която от името на фирмата на майка си - ЕТ "Владка Стаменова", поискала съгласие на две семейства да отвори в съседство ателие за корекция на дрехи. Пред бъдещите комшии жената разказала сърцераздирателната история, че й трябват пари за инвитро процедури и иска да припечелва с шивашки услуги. Тя подписала декларация, че се задължава да изолира отвсякъде апартамента и с нищо да не притеснява преките съседи. Те пък с най-добри намерения се съгласили....
 
Вместо ателие за корекция на дрехи обаче в апартамента се настанил шивашки цех за производство на работно облекло. От сутрин до вечер, а понякога и в почивните дни, машините не спират да тракат. Готовата продукция се товари в камиони през натоварената улица, близо до завой.
 
Потърпевшите от бл.43 в кв. "Твърди ливади" са писали жалби до къде ли не. Те са се оплаквали пред Община Перник, до Областния управител, до РДНСК и ДНСК. Проверките по жалбите констатират наличието на цеха, но си измиват ръцете с пропуснатия срок за обжалване.
 
За институциите въпросът е приключен, но не са приключили неволите на тероризираните съседи на шивашкия цех.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.