iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нагъл Стойчо удари греда в съда за ТЕЦ-а

Нагъл Стойчо удари греда в съда за ТЕЦ-а

Административният съд в Перник е отхвърлил жалбата на местната "Топлофикация", с която се настоява за отменяне на спирането на четири парогенератора на ТЕЦ "Република", наложено със заповед на РИОСВ.
 
Принудителната мярка е предприета заради силното замърсяване, което причиняват старите котли на централата, съобщиха от съда, на който се позова БТА.Съгласно действащото комплексно разрешително, генераторите е трябвало да бъдат изведени от експлоатация до 31 декември 2007 г. Те са продължили работа до средата на тази година, като са замърсявали града 60 пъти над пределно допустимите норми.
 
Според съда, предприятието е имало достатъчно време да приведе мощностите си в съответното състояние, а не в последния момент да спира по съдебен ред наложена мярка. Магистратите поставят на първо място защитата на здравето на хората и на обществения интерес, се посочва в съобщението. Липсата на финансова възможност от страна на "Топлофикация" да модернизира мощностите си не е оправдание, смятат от Административния съд. Според магистратите интересите на търговското дружество не могат да бъдат поставени пред тези на гражданите.
 
Местната "Топлофикация" е в производство по несъстоятелтност. Дружеството е натрупало над 140 млн. лева дългове.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.