iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От "Бюрото по труда" мотивират безработни да си търсят работа

В Перник се провежда мотивационно обучение за съкратените работници от "Кремиковци". Това съобщи началникът на отдел "Посредническа дейност" в дирекция "Бюро по труда" в Перник Бойка Александрова, предаде  "Фокус". Всички регистрирани безработни в Бюрото по труда имат право на мотивационно обучение, което е безплатно. Средства за такова обаче са отпуснати само за освободените от металургичния комбинат.
 
Самото обучение цели безработните да се адаптират в пазарните условия чрез усвояване на умения за подготовка на документи за кандидатстване за работа, умения и за представяне пред работодател и проследяване на всяка възможност за работа, използване на позитивното влияние на групата - повишаване на активността за търсене на работа, сътрудничество, подпомагане, насърчаване.
 
Въпреки "мотивирането", в момента няма отпуснати пари и за квалификационно обучение, което да преминат безработни лица, за да бъдат конкурентноспособни в нови професионални сфери на дейност.
 
Очакванията са били в началото на октомври такива обучения да тръгнат по ОП "Развитие на човешките ресурси", но досега действия в тази посока няма.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.