iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Някои злобеят, но университет ще има!", не отстъпва кметицата

"Университетът си е бизнес!", гледа от икономическата страна на образованието кметът на Перник.
 
Мине не мине месец и темата за откриването на прословутия "Първи частен Европейски политехнически университет", както го нарича кметът Янакиева, изниква за пореден път. Говори се, че неговият собственик -  преподавател на преклонна възраст от Техническия университет,  е близък приятел на президента Георги Първанов.
 
"Ако някой завижда на града, че ние полагаме усилия, за да реализираме проекта, това е негов проблем, не наш", заяви градоначалникът в интервю по повод "иронични писания в електронните сайтове".
 
Янакиева казва още, че се очаква сградата в задния двор на пернишката болница, в която ще се помещава учебното заведение, да се превърне в притегателен център на стотици младежи от съседните страни.
 
Думите й идват дни след като и на 4-то класиране, в Софийския университет останаха свободни незаети места. А таксите в новия университет ще бъдат от ранга на тези в НБУ - 1000лв. -1400лв. на семестър.
 
Аргументирани критики срещу така подготвения проект за университет изказа и пернишката народна представителка Ирена Соколова. Преподаватели на средна възраст по-висока от 65 години напирали към Перник. Не е много ясно и какви са целта и мястото на предвиждащия се да бъде открит в града Европейски политехнически университет. Поради тези две причини може да се наложи повторна акредитация на ВУЗ-а, обяви преди две седмици народната представителка от ГЕРБ Ирена Соколова.
 
iPernik ще продължи да публикува новини и коментари около университета, който вече трета година не може да се добере до заветната положителна оценка от държавните институции.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.