iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


500 лв. глоба за неиздадена касова бележка

От 200 на 500 лв. скача минималната санкция, която ще бъде налагана на фирмите за неиздадена касова бележка. В най-лошия случай за тях провинилите се ще олекват с 2000 лв. Ако обаче не им е за първи път, ще трябва да се бръкнат между 1000 и 4000 лв. Това предвиждат поправките в закона за ДДС, ако бъдат приети, обясниха експерти от Националната агенция по приходите.
 
Глобата за клиентите, които не вземат и не носят със себе си фискалния бон до напускането на обекта, си остава 5 лв. Въвежда се санкция и за търговците, които са нарушили правилата за отчитане и за сервизно обслужване на апаратите. Те ще бъдат порязвани между 3000 и 10 000 лв. Същата санкция ще бъде налагана при неизпълнение на изискването към фирмите да вържат касовите си апарати към дистанционната система за подаване на данни към НАП, което трябва да се случи най-късно до средата на 2011 година.
 
От НАП са категорични, че след въвеждането на дистанционното отчитане голяма част от търговските обороти ще бъдат извадени на светло.  Очаква се устройствата за тази цел у нас да струват от порядъка на 300 лв..
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.