iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Още 10 дни за получаване на енергийните помощи остават

Още 10 дни за получаване на енергийните помощи остават

До края на месец октомври ще се приемат молби за енергийни помощи за сезон 2009/10 година - напомнят от общинската служба за социално подпомагане.
 
Право на помощи имат хората чиито средномесечен доход за предходните шест месеца преди подаване на молба декларацията е по нисък от диференцирания минимален доход за отопление.
 
Някои от основните условия на които трябва да отговаря лицето,кандидатстващо за енергиийна помощ са: обитаваното от тях жилище да е единствено и да не е поголямо от едностайно за едно лице, двустайно за дву и три членно семейство, тристайно за четиричленно семейство, и четиристайно за петчленно и по голямо семейство.
 
Тези условия не се отнасят за обитателите на собствено жилище което е единствено и в което живее лице, с трайно намалена работоспособност 50 или над 50% или тежко болен член на семейството, както и когато жилището не е източник на допълнителен доход заради невъзможност за отдаване под наем. Кандидатстващите не може да притежават движима и недвижима собственост, която може да бъде източник на доходи.
 
Право на помощи нямат и лицата пътували зад граница на собствени разноски през последните 12 месеца, с изключение при пътуване при заболяване или смърт на член от семейството. Кандидатите не може да имат регистрация като еднолични търговци или да са собственици на капитала на търговско дружество.
 
Безработните кандидати за помощи трябва да са регистрирани в бюрото по труда най малко 9 месеца преди подаване на молбата.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.