iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дясната ръка на Златко Баретата в Перник остава зад решетките

Златомир Иванов - Баретата е в много тежко здравословно състояние и трябва спешно да бъде опериран. Адвокатите му са крайно възмутени, че съдът не желае да го освободи въпреки болежките му. Според защитниците, магистратите нямат никакви сериозни аргументи, за да държат Баретата зад решетките, но въпреки това той е оставен в ареста. Решението на съда било очаквано, бе мнението на защитниците.
 
Освен в Баретата на този етап в ареста остава и Мартин Димитров "Маката", който е дясната ръка на Баретата в Перник. През април при акция на МВР и прокуратурата проведена в  Перник и други градве в страната, бяха претърсени домовете на авери на Баретата, които след това бяха привикани на разпит, а някои от тогава се намират зад решетките.
 
Мартин Димитров "Маката" се върнал  преди 6 години с много пари от САЩ, където  въртял легален бизнес с ТИР-ове. В САЩ живял заедно със семейството си. . Надушвайки чистите пачки обаче, старите кримки не го оставили на мира. Започнаха да го наобикалят и постепенно го въвлякоха в групировките, разказват запознати със случая.
 
Димитров бил сред близките на разстреляния с 9 куршума местен наркобос Николай Христов-Хайо. Според източници от МВР мястото на Мартин при Златко Баретата е от няколко години. Той движел „бизнеса в дискотеките".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.