iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Янакиева на луксозен круиз до Корея и Австралия

500 000лева ще струва заздравяването на българо и пернишко-австралийските отношения.
 
По покана на президента И Мюн-бак българският държавен глава ще направи държавно посещение в Република Корея от 25 до 27 октомври и в Австралия от 28 до 31 октомври 2009 г. Президентът Първанов ще бъде придружаван от съпругата си г-жа Зорка Първанова, както и от кмета на Перник - Росица Янакиева.
Делегацията ще се срещне с председателя на Националното събрание на Република Корея Ким Хьонг-о, както и ще посети корабостроителницата и завода за автомобили "Хюндай" в гр. Улсан.
 
Държавното посещение в Австралия пък е първото посещение на български държавен глава в страната и със сигурност първо официално такова за български кмет.
 
В програмата на визитата са предвидени срещи с политици и представители на българската общност.
В делегацията на президента са още министри, заместник министри и бизнесмени.
 
Кметът на Перник ще участва съвместно с тях в политическите и икономически форумни срещи, които ще бъдат организирани. Пернишкият градоначалник обаче ще пропусне  за малко Република Северна Корея, с град, в която имаме договор за побратимяване.
 
Дали това ще се отрази на отношенията ни с комунистическата държава, които са традиционно добри още от времето на бившият червен кмет Андрей Андреев не е сигурно.Сигурно е обаче, че има много недоволни от тази официална визита на българската делегация в далечния изток, особено от политическите среди. „Какъвто и да е поводът на това пътуване, логиката изключва изхарчването на толкова много средства", коментираха от щаба на ДСБ с допълнение, че за последно българска делегация е била на посещение в Австралия и Нова Зеландия преди десетина години.
 
От там призоваха визитата да бъде прекратена, за да не натоварва и без това намиращия се на червено държавен бюджет.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.