iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Квалификация за световното първенство по ръгби в събота

Квалификация за световното първенство по ръгби в събота

Перник ще е домакин на отговорна международна спортна проява. В събота от 16 часа на специализирания стадион в квартал Димова махала ще се играе квалификационната среща между българския национален отбор по ръгби и състава на Люксембург.
 
Срещата е част от квалификациите за световното първенство. 10 са състезателите от пернишкия тим „Валяците", които влизат в основния състав на националния ни отбор. В момента ръгбистите водят активна подготовка за предстоящия мач.
 
Отборът е добре стикован, няма наказани и лишени от състезателни права, ръгбистите ще играят за победа, съобщи треньорът на националите Дариел Янев.
 
С решение на олимпийската комисия ръгби-спортът вече е олимпийска дисциплина. Това амбицира състезателите ни за добро представяне, каза още Дариел Янев. Да припомним, че в квалификационната среща за световното първенство националите ни победиха като гостуващ състав отбора на Финландия с резултат 36:13 и претърпяха загуба от Гърция с 41:18. От 10 дни на стадиона в Димова махала има и специално осветление, позволяващо подготовка и вечерта. Това е и предпоставка за по-добри условия при домакинските мачове.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.