iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Най-малко оправдателни присъди в Брезник

Местният съд в Брезник дели заедно с прокуратурата сградата на бившата детска ясла. Създаден е през 1998 г. и днес в него работят съдиите Роман Николов (който е и председател), Петър Боснешки и Веселин Хайдушки. През 2008 г., те са разгледали 326 дела, пише "Капитал" в обширна статия за съдебната система в страната в днешния си брой.
 
Съдия Роман Николов е на 40 години и работи тук от създаването на съда. Николов работи едновременно на лаптоп и на стационарен компютър. Над стената зад гърба му са закачени българското знаме и това на ЕС. През 2008 г., съдия Боснешки е решил 68 дела, шест от които са били отменени от по-горната инстанция (малко по-малко от 10%).
 
Съдия Роман Николов коментира условията в съда така: "материално сме много добре". Съдът има интернет сайт, който може да е пример за много други съдилища - качен е график на делата и постановените решения по тях.
 
Казва, че основната трудност, с която се сблъсква, е това, че с колегите му решават едновременно наказателни и граждански дела: "Но това е и предимство - работим с всички закони." Гордее се с това, че в окръга в Брезнишкия съд има най-малко оправдателни присъди:
 
"Защото работим в екип!"

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.