iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Тлъсти заплати изяли парите за болните, твърди СДС

Областният съвет на Съюза на демократичните сили в лицето на председателя си - Юлиян Ситарски, който е жител на Радомир, се застъпи за бъдещето на болницата в Радомир.
 
Болницата трябва да остане многопрофилна с четири отделения, заяви Ситарски. Всякакви други опити към днешна дата са нереалистични, твърди синият лидер.
 
Само преди 2 дни, кметът на Радомир изказа обратното мнение като заяви, че болницата не може да продължи да съществува в този си вид, тъй като общината дори няма заложени пари за издръжка.
 
Ситарски обаче твърди, позовавайки се на думите на управителя д-р Цветан Георгиев,  че по решение на Общинския съвет през 2009 г. общината трябва да субсидира МБАЛ с 300 000 лева. 115 000 лв. от тези пари не са преведени, каза Ситарски, но останалите така и не са получени от медиците в лечебното заведение.
 
Според него Община Радомир трябва да оптимизира разходите си или с други думи общинските съветници трябва да се откажат от тлъстите си заплати, чийто среден размер е 900 лева. На същото мнение бяха и други граждани, присъстващи на протеста вчера.
 
Хората настояват болницата, обслужваща повече от 30 000 души население, да бъде запазена.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.