iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Млади семейства ще заведат искове в съда заради парното

Писна ни от неразбориите покрай "Топлофикация". Ще заведем искове в съда. Ако трябва ще стигнем и до Страсбург. Това пожелаха да кажат  на шефа на "Топлофикация" Стойчо Василев и на Министерството на икономиката, което все още е принципал на дружеството майки с малки деца от кв. Изток.
 
Жените заявиха, че им е дошло до гуша от лъжи. "Години наред ни баламосваха с газификация на еди- кой си котел, с намаляване на разходите след подмяната на мрежата и ремонта на прословутия пети котел с милионите евро и долари от Световната и Европейската банки, с топломерите, с които уж щяхме да плащаме само това, което сме похарчили. Нищо подобно. От около месец из града упорито се говори и то от хора, които работят в ТЕЦ-а, че идва краят на парното", казаха притеснените граждани.
 
Те останали изумени, когато преди време прочели за загробващия договор, сключен през 1998 година между местния бизнесмен Венцислав Йорданов и тогавашното предприятие "Мини Перник" и трупаната по 1 % на ден близо 10 години неустойка, която сега тежи като воденичен камък на "Топлофикация". "Не сме чули някой да е понесъл отговорността за безумния договор. Вместо това масово се говори, че фирмата ще загине и никакъв оздравителен план няма да я спаси. Апартаментите са топлофицирани. Веднаж сме ги купили по- скъпо заради парното, сега трябва да мислим и за алтернативно отопление, защото дори и да не го спрат окончателно, то вече е ясно, че ту ще е топло, ту- студено в панелките", се кахърят абонатите.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.