iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишките младежи си избраха нов кмет

Явор Давидков, ученик в 11 клас на Строителната гимназия, е новият "младежки кмет" на Перник.
 
Общинският младежки съвет в Перник избра днес своят нов председател на редовно свикани избори, съобщиха от Общинския младежки дом в града.
 
В организацията членуват 45 младежи от пернишките гимназии. Те са се събрали за своето първо за учебната година заседание, на което досегашният младежки кмет Адриан Скримов - ученик от 12кл. в 5-то СОУ е представил своят отчет за свършеното през годината, след което младежите са избрали новото си ръководство.
 
Пернишките младежи са изтъкнали като свои успехи през последната година, активното си участие в организацията и провеждането на кукерския фестивал, успешното представяне на пернишките училища на Балканския младежки фестивал в Сандански, както и на националното младежко изложение в град Варна. Средношколците са взели участие и в оформянето на бъдещата национална стратегия за младежко развитие, участвали са в организацията на шествие против младежкото насилие.
 
На заседанието е имало две кандидатури за председател. Избран е Явор Давидков. Пред съучениците си той е представил като основна цел популяризирането на организацията сред възможно най-широк кръг от млади хора и привличането на нови членове, работата по подобряване на имиджа на прнишката младеж в региона и страната чрез множество доброволчески и благотворителни инициативи, както и сътрудничеството си с останалите младежи от неправителствения сектор и институциите на всички нива.
 
Общинският младежки съвет в Перник съществува от 1996г. Той е създаден с решение на тогавашният зам. кмет по образованието Милан Миланов и продължава да бъде подпомаган от Община Перник и ОбМД при пренишното и настоящо общинско ръководство. На днешното засенание приветствия към младежите са отправили директорката на младежкия дом, присъствали са и представители на община Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.