iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Николай Василев бута НДСВ в рязък десен завой

Николай Василев бута НДСВ в рязък десен завой

 
Бившият министър на държавната администрация се обявява за радикален десен курс на партия НДСВ. Той е един от четиримата кандидати за лидер на партията и в събота в късния следобяд беше в Перник, за да представи своята платформа за бъдещето на НДСВ като интелегентната сила на България. В платформата се прави анализ на осемгодишното развитие на партията и се дават редица нови, модерни идеи за развитието й.
 
Николай Василев предлага отказване от електоралния тип на партията и настоява да се положи  старание партийни структури и офиси да има във всяка община. Според него наред с младежката и женската организация в НДСВ могат да се създадат Национален корпус на доброволците, Български Сити клубове, организации на хората с увреждания, на ромите, на българите в чужбина вътре в партията.
 
Бившият министър развива идеята на Соломон Паси за създаване на павителство в сянка и паррламентарна група в сянка.  По думите му когато дойде време за следващи избори е възможно „Б" отборът  да е по-модерен, реформаторски и компетентен от отбора на управляващите. Според него отношението към политиките, провеждани от правителството на ГЕРБ, трябва да е обективно и принципно и когато управляващите бездействат, не стартира необходимите реформи и прловеждат левичарски политики  - да бъдат критикувани през призмата на десните ценности.
 
Другите трима кандидати за лидер на НДСВ са Биляна Раева, Христина Христова и Илия Лингорски.
 
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.