iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пуснаха на свобода убиеца от Драгичево

Убиецът от пернишкото село Драгичево - 41-годишният Красимир Иванов е на свобода срещу парична гаранция от 2000 лева, съобщи окръжният прокурор Пламен Найденов. Решението на Пернишкия окръжен съд е взето в края на миналата седмица. Обвинението е искало най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража", но решението на магистратите в крайна сметка е било за по-леката - парична гаранция.
 
Окръжна прокуратура ще се възползва от законовото си право и ще внесе протест в Софийски апелативен съд в определения от нормативната уредба срок, заяви на пресконференция Найденов.
 
Трагедията, при която загуби живота си 46-годишният Стефан Стефанов, се разигра в средата на миналата седмица при битов скандал. Фаталният удар е бил нанесен с кухненски нож от Иванов, който бил близък приятел на жертвата. Драмата се разигра в дома на убиеца, около 22,30 часа. Двамата приятели се събрали на по чашка, съседите разказват, че си направили скара и се чували разговори и смях.Окръжният прокурор на Перник съобщи, че всъщност нелепо загубилият живота си Стефан не е бил истинският обект на нападението с ножа. Под влияние на алкохола Красимир избухнал, нагрубил съпругата си Десислава Олимпиева, от която има бебе на два месеца и й налетял. Приятелят му скочил да ги разтърве и да прекрати свадата и острието се забило в него. Според органите на реда Стефан е бил убит само с един удар. Острието обаче е засегнало аортата, кръвта е бликнала с голяма сила и не е било възможно да се помогне на ранения.
 
Съседите на Красимир в Драгичево са потресени от случилото се и не могат да възприемат разигралата се драма, тъй като често виждали убития Стефан, който помагал и на семейството на Иванов, и на съселяните си, а грубото поведение му било неприсъщо. Според органите на реда, цитирани от в-к "Съперник", Стефан е бил убит само с един удар. Острието обаче е засегнало аортата, кръвта е бликнала с голяма сила и не е било възможно да се помогне на ранения. На телефон 112 за трагедията е съобщила съпругата на Красимир - Десислава, уточни окръжният прокурор на Перник Найденов.
 
Срещу него е повдигнато обвинение за убийство по чл.115 от Наказателния кодекс.
 
Красимир е работил като шофьор на маршрутка във фирмата на негов земляк и съименик и е возел пътници по линията Перник- София. Убитият пък се е занимавал с алуминиева дограма.
 
И Красимир, и Стефан са с чисто криминално минало, уточни прокурор Найденов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.