iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Янакиева в пещерата на Буда

Президентът Георги Първанов  в компанията на кмета на Перник Росица Янакиева пристигнаха вчера на тридневна  визита в Южна Корея по покана на президента И Мюн-бак. В неделния ден домакините бяха включили в програмата на госта си визита в известната пещера Соккурам, в която се извисява статуя на Буда. Изграден през осми век, храмът представлява куполовидна структура с огромна скулптура на божеството в центъра. Освен посещение в Соккурам програмата предвиждаше още разглеждане и на будисткия храм Пулгукса, както и на музея в град Кьонгджу.
 
Днес ще бъдат подписани двустранни документи в областта на културата и образованието, социалната сигурност и защитата на класифицирана информация.  Община Перник има подписано споразумение за изграждане на индустриална зона в Перник с южнокорейския консорциум Чойс. 13 корейски фирми проявяват интерес да инвестират в индустриалната зона към момента. Според президента на консорциум Чойс идеята е индустриалния парк в Перник да бъде разработен и развит, за да могат да бъдат покрити пазарите в Централна Европа, Турция, Северна Африка, Близкия Изток, Русия, ЦентралнаАзия и Балканския полуостров. След визитата на кмета се очаква цифрата на потенциалните инвеститори да нарастне.
 
В същото време, след като все още не успява да си учреди университет в Перник, българският президент Георги Първанов ще бъде удостоен с почетната титла доктор хонорис кауза на Университета за международни изследвания "Ханкук".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.