iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Интернет-услуги въвежда община Перник до края на годината

Геобазираната интернет информационна система е разработена в изпълнение на проект по ОПАК „В търсене на устойчиви модели: Община Перник - възможности за партньорства с бизнеса". Информационната система ще осигурява достъп до цялата база данни, с която разполага община Перник и институциите на нейната територия.
 
Информационната система се състои от два компонента: портален сайт с географска информационна система, осигуряваща онлайн услуги на цялата територия на Община Перник и пакет уеб-услуги, достъпни за жителите на Перник, Радомир и Кюстендил.
 
Геопорталът на Община Перник ще осигурява на гражданите, на бизнеса и на служителите на общинската администрация бързо визуализиране на имотите и земите; пространствено идентифициране и географски анализи на местоположението на имотите, свързани с проектите по публично-частните партньорства; информация за устройственото планиране и за строителните разрешения; разнообразна статистическа информация; база данни за местоположението на публично-частните партньорства и за социалната инфраструктура.
 
Посетителите на портала ще имат достъп до визуализирана информация за класифицираната пътна мрежа, железопътната мрежа, водните течения и площи. В детайлни досиета ще бъдат отбелязани и всички общински имоти, всяка промяна на собствеността им и правото на ползване, актуване и деактуване, продажби, делби, пристроявания, замени, реституция, отстъпено право на строеж и т.н.
 
Същеврменно системата осигурява данни и за инвестиционната активност и устройственото планиране, за информационното осигуряване на публично-частните партньорства, включително - проектите по тези партньорства, разработени от общината.
 
Всеки, който се интересува ще може да получи достъп до данните за проектите, по които общината е кандидатствала или има намерение да кандидатства; нормативните документи и актовете, които се отнасят до гражданите, неправителствния сектор и бизнеса; наръчници, методически указания. «Информацията ще бъде достъпна на български и английски език и ще улесни работата не само на общинската администрация, но и гражданите», категорични са от «Булплант» ООД, които са разработили проекта на информационната система.
 
Проектът e по оперативна програма „Административен капацитет" и се финансира от Европейския социален фонд и от държавния бюджет на Република България. До момента са извършени около 70 на сто от дейностите. Крайният срок за изпълнение е месец февруари 2010 г.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.