iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник би София в класацията на читателите за "Най-добро място за живеене"

Перник на 12-то място в читателската класация.
 
Независимо, че официалната класация обяви София като най-добро място за живеене, перничани, които са в непосредствена близост до столицата, предпочетоха родния си град  и победиха софиянци в читателската класация. Дори „въздухът е по-чист в сравнение със София", твърдят гласувалите в класацията на „Дарик" и „24 часа".
 
В сравнение с миналата година подкрепата е по-слаба, тъй като тогава перничани класираха родния си град в първата тройка.
 
Своят глас за Перник като добро място за живеене дадоха 269 перничани, което стана причина градът ни да изпревари 32 града, сред които: старата столица Велико Търново, столицата на рока - Каварна, морските курорти Созопол, Несебър, Поморие, както и туристическата дестинация Белоградчи
 
Най-много точки са присъдени на Перник за направени инвестиции в инфраструктурни проекти, достъпен интернет на обществени места, достатъчно на брой детски градини и спортни площадки, паркинги, спокоен трафик по улиците и липса на задръстване, рязко занижен брой на кражбите, както и за достатъчна и модерна медицинска апаратура. Перничани са оценени високо и по показателя толерантност.
 
През изминалата година градът ни беше на предпоследното място в официалната класация, а тази година е мръднал с 10 позиции нагоре.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.