iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишка поетеса с първи роман

Пернишка поетеса с първи роман

На 28 октомври 2009 г. /сряда/ от 17.30 ч. в Малкия салон на Двореца на културата ще бъде представена най-новата творба на Красимира Зафирова - романът „На друг език".
 
Литературното събитие за нашия град ще започне с изпълнения на Камерен оркестър „Орфей" към Общински комплекс Дворец на културата, с диригент Райчо Христов.
 
Авторката не се нуждае от представяне, тъй като е достатъчно известна както в България, така и в чужбина и още повече на пернишката литературна общественост. Пет са нейните издадени книги досега: „Начин на живот" - 1991 г., "За Карлсон и другите" - 1992 г., „Третата костенурка" - 1994 г., „Записки върху сняг" - 2001 г., „Правило 42" - 2005 г. „На друг език" е шестата и поредна книга.
 
Авторката има множество публикации, както и участия в различни антологии. Носител е на различни награди от конкурси: „Мара Белчева", „Златоструй", „Златен звънец", първа награда в конкурса „Иван Николов", първа награда на конкурса „Орден на средиземноморските рицари", от 1999 г. е член на МЕНСА.
 
„Романът „На друг език" навлиза в малко изследвани от българската литература области - това е една книга за първозданната сила на Словото и пътя към него. Преплитането на магичното и реалното извежда текста на нивото на универсалното, което го прави достижим и подмамващо потаен едновременно." - четем от корицата на романа.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.