iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Големият кеш" - консултирай общината и вземи 200 бона

"Големият кеш" - консултирай общината и вземи 200 бона

Напиши 5 проекта и спечели 100 000лв., приканва ни общинската администрация.
 
Почти като в реклама на игра за "бързи пари" звучат някои от последните обществени поръчки обявени от община Перник.
 
Кандидатите да станат консултанти на община Перник по проекта за канализация на кв. Калкас имат само няколко дни да направят това като подадат документи в общината.  "Консултантската дейност" предвижда възнаграждение от 225 000 хил. лева, което е сравнително малко пред 300-те хиляди лева за рекламни и PR услуги заложени по същия проект.
 
Въпреки, че подобен род услуги са задължителни за такова начинание, остава неясно защо чак година след стартирането на проекта се търси консултантска фирма, която да осъществява подобен род дейност. Не е изяснен и въпросът имало ли е до момента надзор над  харченето на 40-те милиона европейски пари, вложени в канализацията. Многократно вече жители на "Калкас" се оплакаха от качеството на работа.
 
Друга обявена на сайта на Агенцията за обществени поръчки процедура подканва потенциални да изготвят 5 проекта за публично-частно партньорство за нуждите на община Перник срещу заплащане от 100 000лв., макар общинска наредба, която да регламентира публично-частното партньорство с бизнеса в региона все още да не съществува.
 
Там крайният срок е 25-ти Ноември, а единственият спорен момент е свързан с това не могат ли да се намерят експерти в общината, които сами да създадат идейните проекти и да спестят на данъкоплатеца тези 100 000лв. като си свършат работата, за която им се плаща.
 
До колко правомерни са поръчките предстои да реши съда. Наскоро именно съдилищата върнаха 2 от проведените процедури по избор на фирма-изпълнител в обществени търгове, организирани от общинската администрация. Става въпрос за обществените поръчки за избор на изпълнител за ремонта на пътя Бучино-Люлин и  ул. "Владайско възтание", където съмненията бяха за нещо повече от неволно недоглеждане в процедурите по избор.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.