iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сбогом, Стойчо! "Топлофикация" с нов шеф!

Нервите на перничани издържаха, но не и тези на новото правителство.
 
След поредното прекъсване на топлата вода в Перник и неадекватната реакция на ръководството на топлофикационното дружество, Стойчо Василев беше уволнен, научи iPernik.com  преди броени минути.
 
Назначен  за председател на борда на директорите е  Игнат Божинов, дългогодишен ръководител в "Топлофикация".
 
Новият изпълнителен директор на дружеството е Михаил Ризов, досегашен зам. шеф в дружеството. 
 
Новото ръководство вече е започнало работата си  днес следобяд със срещи в Министерството на околната среда и водите и с инспекцията по околна среда по въпросите, свързани с шламохранилището в кв. Калкас и комплексното разрешително на ТЕЦ-а.
 
Стойчо Василев беше политическо назначение на БСП и зае поста управител на дружеството без необходимият конкурс за длъжността.Той е в ръководството на местната организация  на БСП.
 
"Топлофикация- Перник" е държавно дружество и принципал е  Министерството на икономиката и енергетиката и туризма.
 
Община Перник не беше особено настоятелна пред досегашния директор, за да гарантира чистия въздух в града ни, както и отопление за перничани през зимата. Такова беше поведението и на екс-министъра на енергетиката от правителството на Сергей Станишев. С идването на новата власт обаче, министър Нона Караджова спря мощностите на ТЕЦ-а поради системните нарушения на екологичната обстановка, а невъзможността на Василев да се справи с новата обстановка доведе до неговото уволнение след поредица от аварии, прекъсвания на захранването и множество неизпълнени срокове и обещания пред обществеността.
 
Това лято десетки хиляди перничани трябваше да изтърпят безропотно гаврата да останат без топла вода за къпане в горещите летни месеци.
 
В момента икономическа полиция проверява дали има източване на милиони левове, получени от "Топлофикация" за ремонтна дейност на съществуващите мощности, тъй като ефект така или иначе въобще не се вижда. Очаква се в скоро време да бъдат повдигнати обвинения срещу длъжностни лица.
 
Новината идва в момент, когато министърът на енергетиката  е на официално посещение в Австралия, заедно с Росица Янакиева, която  стоеше зад  своя "другар" Стойчо Василев. Как ще се погодят двамата политици до края на посещението в Австралия остава загадка.
 
На снимката горе в дясно: Михаил Ризов-  новият изпълнителен директор в "Топлофикация"

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.