iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Европа ни учи как да изгоним наркоманите от Перник

Европа ни учи как да изгоним наркоманите от Перник

В МВР бе представен проект "Повишаване административния капацитет на полицията в областта на противодействието на престъпления, свързани с наркотици на национално и регионално ниво", предадоха от  вътрешното министерство.
 
Финансовата помощ се отпуска за институционално изграждане на структурите на страната. Проектът "Повишаване административния капацитет на полицията в областта на противодействието на престъпления, свързани с наркотици на национално и регионално ниво" е партньорски проект на 600 хил. евро и целта е предотвратяване на разпространението на наркотици на регионално и национално ниво. От испанска страна ще участват експерти, които работят в тази област, и всичките са с опит. От българска страна ще участва дирекция „Борба с организираната престъпност".
 
Борбата с разпространението на наркотиците в Пернишка област е първостепенна задача за местните служители на реда. Разбити бяха две големи престъпни группировки, пласиращи друга, чиито членове получиха и присъдите си. В момента в Окръжния съд тече последното от серията дела - срещу тартора на едната банка Росен Ефремов. Текат непрекъснато и специализирани полицейски акции срещу дилъри на наркотици. Целта е да се сложи край на лошата слава на някогашния миньорски град като център на търговията с хероин.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.