iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


С "Бентли" на пазар в пернишкия "Кауфланд"

С "Бентли" на пазар в пернишкия "Кауфланд"

Бдителни перничани съобщават, че отвреме навреме собствениците на бяло "Бентли" с пернишка регистрация идват на пазар в големия магазин на "Кауфланд" в Перник. Темата стана интересна след като данъчните погнаха 105 притежатели на 111 лъскави коли от луксозната марка.
Териториалната дирекция на НАП в Перник проверявала три случая за притежание на луксозни автомобили "Бентли" в града.
 
Това съобщил говорителят на дирекцията Ивайло Дюлгеров, цитиран от "Фокус".
Трите случая са спуснати на данъчните от шефовете им в София.Инспекторите от НАП в Перник не са установили разминавания между декларирани приходи и притежавано имущество на притежателите на въпросните скъпи коли с реална цена около 300 бона. Нашенските собственици на "Бентли"-та  не били сред тузарите, дали смехотворни обяснения за произхода на парите си.

С перннишка регистрация е "Бентли"-то на съпругата на строителния предприемач Димитър Барбуков- Весела. Тя е щерка на кмета на Земен Димитър Сотиров, а за заслугите й към родния край е обявена и за почетна гражданка на някогашната гара.
В Земен не се впечатляват от луксозното й возило. Доскоро на площада в градчето стоеше истински "Хамър" с регистрационен номер с надпис "Slavi" (на лявата снимка).
 
С пернишка регистрация било и "Бентли"-то на немски гражданин, за когото казват, че бил нашенски зет.  Не се знае поради каква причина е направил регистрацията на колата в Перник, но е факт, че в България данъците за луксозните коли са доста по-ниски. Немецът също е доказал произхода на приходите си.
 
Фирма, регистрирана в столицата,  чийто собственик е от Перник, също е инспектирана. В случая притежател на "Бентли"-то е компанията, която е излязла суха от проверката. 
 
Базовата цена на "Бентли"-тата започва от 270 хиляди лева. Затова данъчните поискаха собствениците им в цяла България да докажат произхода на парите си и проверяват дали са платили налози върху доходите си. Някои от тях са ги регистрирали като "баничарки" или "камиони", за да избегнат налозите.  

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.