iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Броят учениците за грипна ваканция

От днес Регионалният инспекторат по образованието всяка сутрин ще събира информация за броя на отсъстващите ученици. Тази сутрин 17 процента от децата не са влезли в класните стаи. Това не е достатъчно за обявяване на грипна епидемия.
 
Най-много са отсъстващите ученици в Спортно училище "Олимпиец". Процента там днес е 37. Според помощник-директора по спортна подготовка Аделина Михайлова обаче процентът е висок заради състезанията на три спортни клуба.
 
Препоръките на специалистите са - Мийте ръцете със сапун преди хранене и след тоалетна. Ако не е възможно, обтривайте ги с влажни кърпички. При кихане и кашляне слагайте ръка пред устата, най-добре с носна кърпичка. Щом усетите неразположение, потърсете личния (или училищния) лекар. Това е задължително при симптомите: висока температура, болки в гърлото, ставите, мускулите и очите, суха кашлица, кихане, гадене, отпадналост, диария и повръщане. При разговор стойте поне на метър от събеседника. Сложете кърпа на носа и устата, ако в градския транспорт кихат и кашлят до вас. Избягвайте събирания и ходене по заведения на кино, на театър и тържества.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.