iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Два случая на свински грип в Перник

Два случая на новия грип А(H1N1) са регистрирани в Перник. И двамата заболели вече са излекувани. От училище днес отсъстват 20, 13 % от децата.
 
С диагноза свински грип са били младеж на 21 години и служител на РИОКОЗ. И двамата вече са добре. В момента обаче се чакат резултатите от още едно изследване, информира д-р Мая Спиридонова, директор на РИОКОЗ - Перник. Изследвания повече няма да се правят, защото процедурата е скъпа, а и няма смисъл, каза още д-р Спиридонова. Тя обясни, че симптоматиката е като при всеки друг грип. Действат добре антивирусните препарати Тамифлу и Релент, които трябва да се приложат през първите 48 часа. И двете лекарства са достъпни в аптечната мрежа. Болниците вече са получили необходимите количества от тях. Според д-р Спиридонова все още не сме в предепидемична обстановка. Епидемия се обявява при над 280 до 300 болни на 10 000 души, а в училище над 30%.
 
Както телевизия Кракра вчера информира, Регионалния инспекторат по образование започна да събира ежедневна информация за отсъстващите ученици. Днес от 10 681 ученици отсъстват 2 150. Това прави 20,13 %, разбрахме от Румяна Гьорова, началник Отдел „Инспектиране, организация и методична дейност".
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.