iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Най-старата леярна в страната агонизира

Съдът запорира имуществото на предприятието
Повече от година най-старият леярен завод в Перник, собственост на фирма Солидус, е обявен в несъстоятелност от Пернишкия окръжен съд по искане на Агенцията за държавни вземания. Съдът наложи обезпечение върху движимото имущество и възбрана върху недвижимите имоти на завода. Назначен беше и синдик.
 
Събрание на провелото се общо събрание на кредиторите бяха утвърдени освен основния и още два допълнителни списъка на кредитори. В тях основно фигурираха бивши работници и служители, които са осъдили завода за дължими трудови възнаграждения и осигуровки. За една година, откакто е обявена в несъстоятелност, фирмата Солидус не е реализирала продажба с цел погасяване на задълженията към държавата, които надхвърлят 1 млн. лв. Синдикът Димитър Богданов е с вързани ръце, тъй като АДВ е наложила възбрана върху недвижимите имоти на завода.
 
Оценка Вече една година публичният изпълнител прави оценка на недвижимото имущество, за да стартират продажбите. Не е тайна, че към земята на Солидус има апетити от местни и чужди инвеститори, тъй като е в центъра на Перник. За съжаление публичният изпълнител очевидно не бърза да върне на държавата и на частните кредитори дължимите им вземания от фирмата.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.