iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иво Петров: Правителството ще продължи да помага на Перник и занапред

В условията на криза погледите са отправени за помощ към държавата, заяви пред в-к "Пари" Иво Петров във връзка с новината, че министър Трайчо Трайков е съдействал корейски инвестиции да пристигнат в Перник, за което ви писахме вчера.
 
Недостигът на средства поставя под въпрос нормалното финансово обезпечаване на важни обществени сектори. " Пернишкият регион понесе сериозни щети от кризата. Тя засегна структуроопределящите предприятия. Като цяло се влоши финансовото състояние на всички фирми на територията на областта.", коментира Петров.
 
Това закономерно равнище доведе до нарастването на безработицата, макар тя все още да е под средното равнище за страната. Въпреки финансовите затруднения и тежкото наследство, което ГЕРБ завари, държавата ще положи усилия да помогне при решаването на въпроси от важно социално значение. Тя ще си партнира с общините, без значение на политическата принадлежност на техните кметове. Според губернатора на Перник като начало държавата трябва да предприеме мерки за стимулирането на развитието на индустрията. Наложително е да се положат усилия както от държавната, така и от местната власт за привличане на инвестиции.
 
 "За общините е от важно значение осигуряването на алтернативно финансиране чрез оперативните програми и други инструменти. Засилването на контрола от страна на държавата при усвояването на средства от европейските фондове задължава общинските управи да бъдат по-взискателни при разработването и усвояването на европейските средства.", завършва анализа си за икономическата обстановка областният управител.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.