iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник - Швейцарията на България

Швейцарци ще строят завод в Перник
 
През 2008 г. швейцарската фирма Silcotech  купува терен в промишлената зона на Перник и започва строителството на модерна енергоспестяваща сграда, която не само предоставя отлични условия за труд на работещите в нея, но е и оборудвана с модерна високопроизводителна техника.  Според Елизабет Ланге, управител на фирмата и съпругът й, двамата се надяват предприятието да заработи до края на тази година. На въпроса има ли опасност икономическата криза да се отрази негативно върху работата на фирмата Елизабет Ланге е категорична: Имаме партньори, които добре познават качеството на нашите продукти.
 
Известната швейцарска фирма Silcotech стартира производството си преди 25 години. Като пионер в обработването на течен силикон тя бързо се утвърждава на международния пазар. Постепенно предприятието се разраства и разкрива дъщерни клонове в Испания, Канада, Китай, България и Индия. Продукцията му е позната много добре както в страните от Европейския съюз, така и извън него.
 
Силкотех България ООД заедно с клиентите си предлага и разработва технически решения при внедряването на нов продукт на пазара. Изработените от фирмата детайли от течен силикон намират приложение в различни отрасли, като електроника, автомобилостроене, хуманна медицина, производство на бебешки и детски аксесоари за хранене, производство на домакински уреди и др.
 
"Производството е екологично чисто и е съобразено с всички европейски изисквания. Що се отнася до изискванията към опазването на околната среда, мога да кажа, че в Швейцария те са твърде строги, а санкциите драстични. Затова целият производствен процес - от постъпването на суровината до опаковането на готовия продукт е съобразен с всички европейски екологични изисквания", заяви управителката на фирмата.
 
Според Елизабет Ланге при старта на производствената дейност в Перник във фирмата първоначално ще работят десетина души. С увеличаване на обема на производството ще нараства и броят на заетите в него. При пълноценно натоварване на мощностите има възможност в предприятието да работят 50 души на трисменен режим на работа.
 
"Предприятието, което изграждаме в Перник, ще бъде оборудвано с най-съвременната техника, която гарантира високо качество на готовия продукт. Сертифицирани сме по ISO. Наред с това сме въвели и строг контрол по качеството на готовите изделия. За ръководството на фирмата кадрите са най-голямото богатство, затова непрекъснато се инвестира в обучението на персонала с цел повишаване на квалификацията му. Това прави работещите в Силкотех съпричастни към фирмата.", коментира още швейцарският предприемач Ланге.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.