iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Закопчаха перничанин за обир на 500 000 лв.

Арестуван е перничанин за обира на 526 хиляди лева от джип за инкасо пред столичен магазин, съобщиха от пресцентъра на МВР. В сряда в СДВР е бил задържан 30-годишният Н.В. от Перник, многократно регистриран за криминални деяния.
 
Той е привлечен в качеството на обвиняем за кражбата на 526 хиляди лева от инкасо автомобил джип "Чероки", паркиран пред магазин "Техномаркет" на столичния бул. "Европа". Инцидентът стана на 28 февруари 2007 г. около 20.10 часа. В хода на разследването по образуваното досъдебно производство бе установено, че половин час след престъплението използваният от авторите му лек автомобил "Фолксваген Голф" е бил частично опожарен и изоставен край язовир Мало Бучино. При направения оглед на място са иззети множество веществени доказателства, изготвени са и ДНК експертизи, които дали насока за определяне профила на извършителите.
 
С постановление на Софийска градска прокуратура Н.В. е задържан за 72 часа. На 30 октомври е внесено предложение до Софийския градски съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Съучастниците му все още се издирват.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.