iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проект "Перник - моя надежда" спечели национална награда

Проект "Перник - моя надежда" спечели национална награда

Ученици от техническата професионална гимназия „Мария Кюри" в Перник са победители в национално състезание по природни науки и екология.
 
Това съобщи директорът на учебното заведение Недялка Илиева, цитирана от радио "Фокус"-Пирин. Два екипа младежи са участвали в осмото поред екосъстезание в Ямбол, като са представили проектите „Перник - моя надежда" и „Съвременните металургични технологии - с грижа за околната среда" в партньорството с две водещи металургични фирми в Перник. Целта на разработките е да се насочи вниманието на обществеността на град Перник към проблемите по замърсяването на въздуха и почвите. Обогатяването на екологичната култура на учениците и надграждане на придобитите вече знания в професионалната им подготовка е естествен и логичен завършек на поредицата инициативи на ТПГ «Мария Кюри», посочи директорът.
 
Победителите - четиримата дванайсетокласници Милена Миткова, Галя Георгиева, Михаела Гюрова и Кристин Андонова от ТПГ „Мария Кюри", които са работили по проектите и перфектно са ги защитили пред комисията в Ямбол, вече са студенти.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.