iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Никифор Вангелов: Дано да не прихванем от звездната болест

Никифор Вангелов: Дано да не прихванем от звездната болест

Президентът на клуба беше на „Стадиона на мира" в събота, където изгледа победата на „Миньор". Ето какво каза след това:
 
- Господин Вангелов, очаквахтели, че след победата над ЦСКА ще се справите толкова категорично и с още един от лидерите - Черноморец?
- Аз лично го очаквах. Доказахме, че победата над ЦСКА не е случайна. Това, което се случва в отбора, е плод на последователна и правилна работа. Мисля, че е нормално и успехите да започнат да идват. Тези момчета, които победиха ЦСКА и Черноморец, преди време направиха равен с Уигън. Същият този тим измъчи Челси. Ние не се уплашихме от тях, както не се стреснахме и от ЦСКА и Черноморец.
 
- След домакинската загуба от Локомотив (Сф) в деветия кръг феновете поискаха главата на Велков. Вие обаче не приехте оставката му. Какво е чувството да застанеш между треньор и запалянковци?
- Вижте, аз съм в отбора от доста време. Осъзнах какво е полезно за него и кой може да му помогне. Прецених, че Антон Велков е точният човек, от който се нуждае Миньор, и затова застанах зад него. Решението не беше трудно.
 
- Не се ли усъмнихте във Велков след четирите поредни загуби?
- Не. Честно да ви кажа, не виждам кой друг може на този етап да се захване с отбора. Ще му трябват няколко месеца, за да се запознае със състезателите. Не само с качествата им, а и с поведението им, с проблемите им. Според мен треньорът на първо място трябва да е отличен психолог. Да е близо до играчите, да знае на всеки проблемите. А за тези четири загуби ще ви кажа нещо - нито един отбор не ни надигра. Единствено Литекс успя да ни излъже. Наложиха приспивно темпо, ние се подведохме и в края те ни вкараха гол. В другите срещи имахме много положения, удряхме греди, чистиха топката от голлинията. Единствено малшансът ни попречи да спечелим тези мачове.
 
- Напускането на Георги Славчев ли доведе до този подем в отбора?
- Не. Пак ви казвам, че ние стояхме добре във всички мачове, но просто нямахме късмет.
 
- Славчев и Велков обаче не спряха да се нападат по медиите.
- Да, така е. Затова приех оставката на Жоро. Вместо да работят заедно, като юмрук, те водеха престрелки. Факт е, че имаше конфликт между тях. Борил съм се за всеки, който е бил на работа в Миньор. В този момент обаче прецених, че това е най-правилното решение. Искам да заявя, че Славчев е един достоен човек и винаги може да разчита на мен. Разделихме се като приятели, без интриги и конфликти.
 
- Има ли промяна в целите на отбора?
- Аз съм реалист и затова казах на момчетата, че целта е шесто-осмо място. Ако се отвори шанс за по-предно класиране, добре. Но при нас всичко си следва естествения път. Има още доста неща да напасваме. Не мисля, че това е върховата форма на тима. Дано само да се предпазим от звездната болест. Вижда се, че при нас всеки си върши работата, действаме в хармония. Още докато бяхме в „Б" група, казах на момчетата, че Миньор е точното място да покажат, че са големи играчи, и кариерите им да тръгнат в правилната посока.
 
- Какво става със стадиона в Перник и има ли изгледи скоро да го получите на концесия?
- Това е една много сложна тема. Разговаряме с общината. Надявам се да виждат, че има промяна в съоръжението. Докато не започнем да изграждаме игрища и да развиваме базата, няма как да тръгнем нагоре като цяло. Притеснявам се, че Миньор почти няма собствени юноши. Това са единици. Дано разговорите с общината имат успешен край.
Интервю за в-к „7 дни спорт"Снимка: minyor.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.