iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Цецка Цачева - новата политическа класна

Цецка Цачева - новата политическа класна

Председателката на Парламента Цецка Цачева е новата класна в българската политика. Като в учителска стая депутатите обсъждат поведението на свои съгрешили колеги. Аналогията е повод приета ни в клин, ни в ръкав политическа декларация, предложена от парламентарна група.
Неуместен акт, политическа репресия, видим реваншизъм и парламентарна гротеска - така зам. председателят на парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов определи пред журналисти в Перник приетата от Народното събрание декларация, която осъди Ахмед Доган и Сергей Станишев, че системно не ходят на работа. Подобна декларация не може да бъде акт на Парламента, заяви Найденов, като припомни, че неговата парламентарна група редовно изразява политически позиции по различни въпроси пред депутатите, без да иска подкрепата на целия Парламент.
Според Найденов неуместно е тъкмо депутатите от „Атака" да внасят подобно „осъждане", след като през целия минал мандат тяхната група не беше в пленарната зала.Депутатът и колегите му са убедени, че моментът на внасянето на декларацията не е бил случайно избран, защото по същото време Сергей Станишев е бил на разпит в прокуратурата за изнасянето от Министерски съвет на доклад на ДАНС. Без по никакъв начин да адвокатстват на Доган за системното му осъствие от Народното събрание, социалистите смятат, че е неуместно техният лидер да се поставя на едно и също ниво с него.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.