iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Губернаторът с награда "Следовник на народните будители"

Губернаторът с награда "Следовник на народните будители"

Областният управител на Перник Иво Петров беше удостоен с наградата "Следовник на народните будители", съобщиха от областната администрация. Отличието му беше връчено на церемония в Народната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" но 30 октомври по повод Деня на будителите - 1 ноември.
Освен губернатора Иво Петров, който е председател на читалище „Чичо Стоян" в с. Дивотино, награди тази година получиха акад. Никола Съботинов от БАН, Гергина Тончева - директор на Националната гимназия за древни езици и култури, Михаил Белчев - директор на Столична библиотека и проф. Светлин Танчев - кмет на община Стара Загора.
 
Наградите се връчват за втори път, по инициатива на Съюза на народните читалища. Първите удостоени с това отличие в навечерието на миналогодишния 1 ноември бяха Кирил Ананиев - зам.-министър на финансите, Йорданка Фандъкова - зам. кмет на София, проф. Боряна Христова - директор на Национална библиотека "Св. Св. Кирил и Методий".
 
Областният управител благодари за оказаната чест и изказа своята признателност към хората, които поддържат българския дух и култура сред цялото гражданство. Той изрази надежда, че развитието на културната дейност ще продължи да бъде приоритет за всички общини в България.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.