iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Маестро Райчо Христов под ръка с г-жа Музиката

Маестро Райчо Христов под ръка с г-жа Музиката

Диригентът на Камерен оркестър "Орфей" маестро Райчо Христов подготвя за меломаните в Перник небивало музикално събитие. В края на ноември (на 26.11.2009г-четвъртък) по повод своя 60-годишен юбилей той ще представи
своеобразен празник на симфоничната музика, наречен „Под ръка с госпожа Музиката". С юбилейния музикален спектакъл на Маестрото ще завършат Ноемврийските музикални дни в Перник през 2009г., съобщават от Общински комплекс Дворец на културата.
 
А до тогава предстои:
На 5 ноември /четвъртък/ от 17.00 ч. в Малкия салон на Двореца на културата в рубриката „Автограф за Перник" ще ни гостува фронт-менът и основател на група „Сигнал" Йордан Караджов.
 
На 12 ноември /четвъртък/ от 17.00 ч. отново в Малкия салон ще има концерт „Инструменталната музика на България" на Народния оркестър към Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост" към Общински комплекс Дворец на културата.

На 15 ноември /неделя/ от 11.00 ч. в Музикалното фоайе в Двореца на културата Камерен оркестър „Орфей" с диригент Райчо Христов ще направи съвместен концерт с хор „Морфова - Прокопова" с диригент Атанаска Попова и солиста от Франция Владимир Атанасов - цигулка.
 
На 19 ноември /четвъртък/ от 17.00 ч. отново в Малкия салон на Двореца ще се състои музикално-поетична вечер „Огън от олтаря", посветена на Деня на християнското семейство.

На 24 ноември /вторник/ от 17.00 ч. в Малкия салон на Двореца на културата детската вокална група „Ванила" с ръководител Петър Симеонов към Обединена школа по изкуствата при Общински комплекс Дворец на културата, ще представи най-новата си продукция, съвместно с Духовия оркестър, с диригент Трифон Трифонов.
 
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.