iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


За 100 дни Борисов само здраво стъпи на шията на парламентарното мнозинство, коментират от БСП

За 100 дни Борисов само здраво стъпи на шията на парламентарното мнозинство, коментират от БСП

Първите 100 дни от управлението на ГЕРБ се характеризират с много впечатлителния начин на доминиране на кабинета "Борисов" над собственото му парламентарно мнозинство. Това заяви на пресконференция в Перник зам. председателят на Парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов. В думите му може и да има доза истина. Тези дни в медиите се заговори, че депутатите от ГЕРБ имат забрана за публични изяви, в това число и за изказвания в Парламента. Дали това е вярно, знаят само те. Но в Перник въпреки обещанията за провеждане на пресконференции два пъти месечно, срещите на депутатите и на областната управа с журналисти продължават да са само епизодични. Единсвено народният представител Петър Петров заявява готовност да говори с медиите.
 
Без претенция да изразява общата позиция на Парламентарната група на Коалиция за България и на БСП Ангел Найденов каза още, че няма основание за удовлетворение от първите 100 дни от управлението на ГЕРБ.
 
Според депутата управляващата партия има редица неизпълнени и неизпълнявани обещания. Той посочи за пример гласуването в НС на ДДС върху лекарствата, както и проекта за бюджет за 2010 г. Отрязаните 400 милиона лева в социалната сфера за следващата година са изключително лош знак за политиката, която ще следва ГЕРБ, посочи още Найденов. Противоречиви са тезите, които звучат от представителите на кабинета и парламентарното мнозинство, заяви още той и допълни, че сред най-фрапиращите случаи са енергийните проекти. Оттеглянето на германския концерн RWE от изграждането на АЕЦ "Белене" e безспорен провал на ГЕРБ и е резултат тъкмо на тази непоследователна политика, която не отчита интересите на България, обясни Найденов. Той припомни и за поисканата по този повод оставка на енергийния министър Трайчо Трайков.
 
Според Найденов лиспват антикризисни мерки, а в Перник и областта отчетливо се вижда отсъствието от ресурсно осигурени антикризисни действия най-вече в сферата на заетостта. За ниското ниво на парламентарната дейност говори приетата декларация за отсъствията от залата на Доган и Станишев, а така също и самоцелно създадената комисия, която трябваше да проверява последната година на правителството на тройната коалиция при положение, че в ревизии и проверки на предишното управление е впрегната цялата държавна машина.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.