iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Всички училища в грипна ваканция от утре

Всички училища в грипна ваканция от утре

Не се паникьосвайте!, призовава кметицата.
 
Училищата от община Перник излизат в грипна ваканция от утре. Това съобщи извънредно на пресконференция днес кметът Росица Янакиева, цитирана от  "Фокус".
 
Кметът готви заповед за крайната мярка. Рязко е нараснал броят на заболелите от грип и остри леспираторни заболявания от вчера до днес, но точни данни ще бъдат изнесени по-късно, посочи още Янакиева. Вчера болните са били 149 на 10 000 души население. В понеделник грипната картина ще бъде обстойно преценена, за да стане ясно дали учебните занимания ще бъдат възобновени. В ранния следобед днес предстои среща между кмета и директори на училища и детски градини, ръководителите на РИОКОЗ и МБАЛ "РАхила "Ангелова" и Регионалния център по здравеопазване за преценка на настоящата ситуация.
 
Засега детските градини и яслите ще работят, но с прилагане на специални мерки за децата в тях. Аптечната мрежа и здравните заведения разполагат с достатъчно количество лекарства, уточни Росица Янакиева. Тя апелира да не се насажда паника сред населението от общината и посъветва де се спазва добра лична хигиена, както и да се избягват събиранията на обществени места.Мила Кирилова

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.