iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Корейци предложили на кметицата да си сушат гъбите в Перник

Корейци предложили на кметицата да си сушат гъбите в Перник

Росица Янакиева даде официална пресконференция, след като посети Австралия, Корея и Шри Ланка в рамките на официалната визита на президента на Република България Георги Първанов. Според Янакиева, тя е включена в състава, тъй като от година и половина Перник работи с една Южнокорейска фирма по разгръщането на новата индустриална зона на града. Българските гости са посетили град Сеул, където е бил проведен бизнес-форум с около 50 представители на бизнеса.
Водени са разговори с няколко фирми, които евентуално може да инвестират в града ни, съобщи още кметицата. Едната предлагала на територия от 20 дка да изгради предприятие за преработка на специфични източни гъби. Там те щели да се сушат и опаковат  и след това ще се предлагат на Европейския пазар. Другата фирма, с която са водени разговори, предлага асамблиране на соларни панели. С руско-корейска фирма пък са били обсъдени възможностите за производство на автомобили.
 
Перничани са участвали още и в бизнес-форуми в Австралия и Шри Ланка. Там обаче общината не е правила презентация, тъй като все още няма бизнес-отношения. На срещите станало ясно, че има възможност за развиване на търговията и туризма.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.