iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иво Петров: Уволнения! Ние? Абсурд!

Иво Петров: Уволнения! Ние? Абсурд!

Областният си назначи нов PR.
 
Няма политически реваншизъм и политически уволнения на ръководни кадри в Перник. Така областният управител Иво Петров отговори на обвиненията, отправени от опозицията към ГЕРБ, цитиран от кабелната телевизия. Според губернатора промените в „Топлофикация" и Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова" са напълно логични.
 
Перничани трябва да имат парно и топла вода, дружеството е в криза, затова се наложила промяна на ръководния екип, каза Петров. Назначени са и нови експерти. За да няма чести аварии, се работи за надежност на съоръженията и мрежата. Вече се мисли за резервните парогенератори. Според Министерството на околната среда и водите четвърти котел не трябва да съществува, но трети ще премине на газ. Възложена е поръчка на фирма изпълнител, част от оборудването е доставено. Уточнява се все още необходимата сума. Водят се преговори с Министерството на икономиката за осигуряване на средства за начинанието. От „Топлофикация" е получено уверение, че газифицирането ще стане в рамките на 9 седмици. Една ще е необходима за тестване на съоръжението. От старото ръководство на „Топлофикация" са останали задължения към „Хидрострой" за надграждането на шламохранилището. Не е доизплатена сума в размер на 250 хиляди лева. Утаителят е опасно място и ако не се завърши, при силни порои стената ще поддаде. Въпреки това фирма „Хидрострой" ще си довърши работата, увери Иво Петров.
 
Петров съобщи още, че лично е лобирал за споразумение с фирмите доставчици на Радомрската болница запорираните сметки да се изплатят разсрочено. Председателят на местния общински съвет Иван Владимиров не поддържа тези действия, тъй като е по - лесно необходимата сума от 600 хиляди лева за болницата да бъде отпусната от държавата, което е невъзможно. Според Иво Петров общинският съвет в Радомир се опитва да прави политика с този проблем. Местният минипарламент е принципал на здравното заведение и съветниците решават какво да правят с него.
 
На пресконференцията бе обявено, че от днес областната управа има нов специалст „Връзки с обществеността". Длъжността изпълнява Виолета Манолова, бивш репортер от телевизия „Кракра".
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.