iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Селските кметове да станат ченгета, препоръчаха холандци

Селските кметове да станат ченгета, препоръчаха холандци

На срещата се разбра, че всички разчитат най- голям партньор на полицията да са кметовете на населените места, които да се заемат с охраната на съселяните си.
 
Как да се противодейства срещу извършването на кражби в слабо населени места като община Трън. Опит по темата обмениха вчера  български и холандски полицейски експерти. Участниците в работната среща чуха мнението и на представители на различните институции, с които ще си партнират при решаването на проблема.
 
В трънско има много вили, които обаче се обитават само през хубавото време. Именно кражбите от тези имоти представляват голям процент от регистрираните противоправни деяния в общината от години насам. Повечето от тях се установяват месеци след извършването им. За да се пресече тази практика, от РУ Трън изготвиха анкета от 12 въпроса, които раздадоха на кметските наместници. На база на събраната информация се разбра какво очаква населението от полицията и институциите. Нико Ван Ойк и Дезире Стрейк, полицейски експерти от община Лайден, Холандия, потвърдиха, че и на тяхна територия съществува същият проблем, но той не е грижа единствено на полицията.
 
Орагизаторите и домакините останаха удовлетворени от размяната на опит и мнения. Участниците се договориха да се срещнат отново след месец и тогава да отчетат дали работи зададеният днес модел.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.