iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


20 години от падането на комунизма отбелязват пернишките младежи

20 години от падането на комунизма отбелязват пернишките младежи

Общински младежки съвет в Перник организира публична дискусия на тема „Младите и преходът - 20 години по-късно", посветена на 20 годишнината от падането на комунизма в България и предстоящия Международен ден на студента.
 
Дискусията ще се проведе в залата на Минната дирекция от 17:30 на 10-ти Ноември - датата на която преди 20 години демокрацията идва в страната. Участници в процесите на демократизация в България, сред които  народни представители в 7-то Велико Народно събрание от 1991, действащи политици, журналисти и опозиционни дейци от времената на комунизма са поканени да говорят пред аудиторията от пернишки ученици и студенти.
 
Основните теми, които ще се обсъждат са ситуацията тогава и сега, мястото и ролята на младите в гражданското общество и промените, миналото, настоящето и бъдещето на новата генерация.
 
Поканени за участие са  лидерът на БСП в Перник Ненко Темелков - депутат от 7-то Велико Народно събрание, журналистката Руми Борисова, шефът на Българската левица в града  Милен Миленов, Кирил Сергинов от Читалище "Миньор", председателят на "Патриотично обединение"  Милан Миланов,  Иван Йорданов - пом. директор на СОУ " Св. Климент Охридски", общинският съветник Ценко Петров, директорът на Строителната гимназия  Самуил Шейнин,  директорите на ОУ "Свети Иван Рилски" и Спортно училище "Олимпиец" - Бойко Свиленов и Райчо Радев, председателят на Демократическата партия в Перник Петьо Фетфов, Юрий Драганов, който е бил секретар на комунистическата партия в Перник през 1989г. и др.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.