iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сръбската мафия затрила перничанин

Сръбската мафия затрила перничанин

Хърватските институции стигнаха до шокиращи информации за действията на престъпната група, която се обвинява, че е подпомагала и организирала атентата срещу хърватския журналист Иво Пуканич, съобщава в седмичното си издание "Национал".
 
Според хърватското издание полицията е стигнала до информации, че Роберт Матанич е убил най-малко трима и е отвлякъл няколко души в България, като поне едно от тях е било организирано и платено от Слободан Джурович и Сретен Йосич.
 
Хърватските служби имали информации, че Матанич със своите сътрудници в България е убивал и отвличал хора, следял конкурентни мафиотски кланове, като ги е изправял един срещу друг и по този начин е защитавал интереса на хората, които са му плащали.
 
Няколко месеца преди да бъде арестуван от сръбската полиция, Матанич е извършил убийство в Перник. Убийството е било извършено за Слободан Джурович, но не е изключено крайният поръчител да е Сретен Йосич. Ликвидираният мъж е бил свързан с контрабанда на наркотици, но ставало дума за конкурентни кланове от Перник и от Пловдив. Кланът от Пловдив е работил за екипа на известния български мафиот Милчо Бонев – Бай Миле, пише хърватското издание.
 
На снимката: Роберт Матанич

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.