iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Грипната ваканция опразни чакалните на джипитата

Обявената в Перник грипна ваканция опразни чакалните пред кабинетите на семейните лекари.  Репортерска проверка  вчера установи, че в първия ден на принудителната почивка болни в поликлиниката нямаше. В широкия коридор на детското отделение на ДКЦ I около обяд бяха дошли само две-три хронично болни възрастни жени за обичайните си рецепти. Лекарите в кабинетите спокойно довършваха рутинната си и без друго огромна писмена работа.
 
Като не са на училище, децата ги няма, коментира едно от джипитата. Според семейната лекарка учениците се „разболявали" повече заради бележките, отколкото наистина. Като сверши ваканцията, отново ще дойдат, прогнозира тя.
 
Медиците са на мнение, че медиите са преекспонирали проблемите, свързани със свинския грип. Те предупреждават да не се подаваме на паниката и особено да не прибягваме към самолечение. Специалистите са категорични, че  „тамифлуто" и „реленцата" не бива да се употребяват  без лекарско предписание, защото може да предизвикат тежки последствия.
 
Има хора, които сякаш обичат да са болни и идват при нас да им мерим температурата всеки ден, сподели една от лкарките и препоръча на пациентите по-търпеливо да изчакват ефекта от предписаните лекарства.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.